Dezenfektan nasıl yapılır?
- 1.Dezenfektan nasıl yapılır?
- 2.Tutkal nasıl yapılır? Tutkal üretimi
- 3.Bitkisel Sabun Üretimi Nasıl Yapılır?
Dezenfektan nasıl yapılır? Dezenfektan üretimi
Dezenfektan üretiminde kullanılan maddeler (kimyasallar): Alkol, saf su, gliserin (glikol) ve hidrojen peroksit (H2O2) şeklindedir. Burada alkol etken maddedir.
Dezenfektanda gliserin neden kullanılır?
Dezenfektan üretiminde gliserinin kullanılma amacı ortamı yumuşatmadır.
Dezenfektanda hidrojen peroksit neden kullanılır?
Dezenfektan üretiminde hidrojen peroksit kullanma amacı mikroorganizmaları yok etmedir.
Dezenfektan üretim reçetesi: Bu reçete WHO (dünya sağlık örgütünün) önerdiği reçeteye göre verilmiştir. Bu reçete hazırlanırken etil alkol ya da izopropil alkol kullanılabilir. Hazırlanan karışım uygun koşullarda saklanmalıdır. (20 0C altındaki sıcaklıkta) Son kullanma tarihini dolum tarihine 180 gün ekleyerek etikete yazmayı unutmayın.
Dezenfektan nasıl yapılır? El Dezenfektanı üretimi
Yaklaşık %75 izopropil alkol, %4 H2O2, %1,5 Gliserin, %20 Saf su kullanılarak dezenfektan hazırlanır. (Yüzde değerler yuvarlanarak yaklaşık verilmiştir.)
Hazırlanan karışım 3 – 4 gün bekletildikten sonra kullanılabilir.
DİKKAT!
Alkol kullanıldığı ortamda ateş ve ısıdan uzak durulmalıdır. Alkol yanıcıdır ve alev alması durumunda ciddi yanık ve kazalara neden olabilir. Ortamın havalandığından emin olun. Alkol ağzı açık kapta bekletilmemelidir. Tüm üretim süreçlerinde olduğu gibi dezenfektan üretimi de uzmanlık ve tecrübe isteyen bir iştir. Alkol yüzdesi ölçülmeden dezenfektan kullanılmamalıdır. Burada bahsedilenler SADECE bilgi amaçlıdır.
Çok yararlı oldu tsk.